top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

Als het allemaal net iets mooier kan...


Dat er altijd iets bijzonders gebeurt in de winkel, dat staat inmiddels als een paal boven water.

Elke dag maak ik hele mooie, ontroerende en grappige momenten mee. En soms is zo’n moment zo leuk, dat ik dat moment graag met jullie deel in deze column.

Zo had ik laatst een kleurafspraak staan met een dame. ‘Het wordt er nu echt wel een keer tijd voor en mag ik een vriendin meenemen?’ Dat laatste is nooit een probleem. En dus komen ze gezellig met z’n tweeën. Na de kleuranalyse staan er een lentedame en een zomerdame voor me. Druk gaan ze aan de slag met het passen van verschillende items. ‘Wat een verschil’, hoor ik tussen het passen door en ‘Wat zie je er prachtig uit’, zeggen ze tegen elkaar.

Helemaal stralend verlaten ze de winkel. Wat een geweldige ochtend!


Een paar dagen later komt een man de winkel binnen. Hij oogt sympathiek. ‘Mijn vrouw is hier laatst geweest, heeft u misschien de schoenen die ze paste nog in haar maat?’ Ik moet hier even over nadenken want ik zie veel dames in mijn winkel. ‘Ze is een lentetype’, zegt hij dan. Ik herinner het me weer en gelukkig heb ik de schoen nog die ze bedoelde en ook haar maat heb ik nog op voorraad. Ondertussen heeft de man nog een sjaal gepakt. ‘Doe deze er ook maar bij.’ Ik kijk naar de sjaal en zie meteen dat die voor een lentetype niet zo mooi uitpakt. Snel pak ik een beter alternatief.


‘Als jij het zegt dan doen we deze’, zegt de man. Terwijl ik alles netjes inpak buigt hij over de

toonbank een beetje naar me toe. ‘Ze zag er echt prachtig uit in de kleuren die ze hier kocht. Het

maakt wel degelijk verschil, ik was zo verrast.’

Ik lach. ‘Het klopt helemaal’, zeg ik enthousiast.


Hoe fijn is het dat zelfs je partner ziet dat je er op je allermooiste uitziet?

Dat doen we hier graag, dames op hun allermooiste laten stralen.Graag gedaan.

Dorris

199 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page