top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

De juiste kleur en het juiste model

De meeste kleurafspraken komen nu per e-mail binnen. ‘Ik heb een grotere maat’, schrijft een dame me. ‘Lukt het dan wel om kleding te kopen?’


Ik antwoord dat het zeker mogelijk is. Lukt het niet om iets te vinden in je maat? Dan heb ik altijd een mooie sjaal of een kleurkaart voor je. Op deze manier kun je de kleuranalyse ook betalen. Stiekem weet ik beter. Vaak denken veel dames dat ze een grote maat hebben. Maar als je goed kijkt, blijkt vaak dat dit wel meevalt.


Als de dame in kwestie komt voor de kleuranalyse laten de kleurdoeken al snel zien dat ze een mooie lentedame is. Na de analyse drinkt ze in de winkel een kop koffie. Ondertussen zoek ik wat items uit waarvan ik zeker weet dat ze haar goed staan. ‘Wat mooi’, zegt ze blij nog voordat ze gaat passen. ‘Kleed de spiegel soms af?’, vraagt ze verbaast. Ik schiet in de lach. ‘Nee hoor, dit zijn gewone spiegels’. Dat ze een maatje meer heeft zien we al lang niet meer. De kleding maakt haar echt slank. De lange blazer die ze past combineert mooi met alle tops en truien als het kouder wordt. Blij verlaat ze de winkel.


Een week later is ze terug. ‘Ik wil toch graag een sjaal ruilen’. Dat kan natuurlijk, geen enkel probleem. ‘Ik ben zo blij met de analyse. De items die ik kocht heb ik al vaak gedragen. En ik heb al heel veel complimentjes gekregen.’


Het lijkt zo simpel. Maar de kunst zit altijd in de juiste kleur en in het juiste model.


Een goed, gezond en gelukkig 2021 toegewenst!


Liefs, Dorris.


339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page