top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

De sportieve zomerdame

Het is wat we noemen echt heet in ons landje. Op een van deze dagen komt er een dame mijn winkel in. Ze ziet er atletisch uit. Ik ben nieuwsgierig. ‘Ik zoek een korte broek’, legt ze uit. ‘Een vriendin vertelde me over deze winkel. En de winkel bevalt me nu al.’ Ze lacht als ze het zegt en we hebben meteen een klik. Ze vertelt wat meer over zichzelf. ‘Ik ben een sportvrouw in hart en nieren. Daardoor heb ik weinig tijd om te winkelen. Laatst had ik een spontaan etentje. Ik had er zo’n zin in. Maar ik voelde me de hele avond niet comfortabel in een jurkje dat toch echt te oud was om te dragen.’

Ik aarzel niet en ik leg haar uit welke winst ze kan behalen als ze weet welk seizoenstype ze is en welke figuurlijn ze heeft. Met deze informatie heb je namelijk altijd een goede jurk in de kast hangen voor dit soort spontane uitjes. Ze is enthousiast over mijn uitleg en we maken meteen een afspraak voor een kleuranalyse.

Vandaag is het zover. Nog steeds is het heter dan heet buiten. Maar de airco doet zijn werk goed. Ze ziet meteen wat de kleurdoeken met haar huid doen en ze blijkt een prachtige zomerdame te zijn. Daarna gaat alles heel gemakkelijk. Ik geef haar wat items waarvan ik denk dat ze heel basic zijn. En die ze gemakkelijk aan kan. Daarna geef ik haar wat tips over hoe ze haar kleding het beste kan dragen. We kletsen verder. ‘Ik heb naast sportkleding niet veel andere kleding nodig’, legt ze uit. ‘Juist omdat ik zo vaak sportkleding aan heb.’ De sets die ze aanpast staan haar allemaal goed en enthousiast neemt ze kledingstukken mee die basic zijn maar die haar gewoon ontzettend mooi staan. Als ze zich voor een laatste keer omkleed doet ze meteen haar bikini aan. ‘Ik ga meteen door naar het water om te suppen’.

Als ze afrekent kletsen we nog wat verder. ‘Het zal va

st even duren voordat ik je weer zie’, zeg ik lachend. Ze lacht ook. ‘Ik kom zeker terug en dat duurt vast niet zo heel erg lang’.

Graag gedaan.

Liefs,

Dorris

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page