top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

De stralende lentedame

‘Een klant tipte me over je winkel.’ In de deuropening staat een ingetogen dame met een sportieve uitstraling. Tijdens de kleuranalyse ontdekken we dat ze een lentetype is. ‘Wat maken die lentekleuren mijn huid mooi’, zegt ze enthousiast. ‘En wat kan ik veel vrolijke kleuren dragen. Het liefst draag ik donkerblauw, grijs of zwart.’

Dat hoor ik veel dames in de winkel zeggen. Pas na een kleuranalyse word je je bewust van de kleuren die voor jou het beste werken. De kleurenpracht van het lentetype valt wel een beetje buiten haar comfortzone op dit moment. Maar ze neemt toch wat heldere en kleurrijke items mee. ‘Ik vind het wel heel spannend, maar ik wil het toch proberen’, zegt ze bij het afrekenen. ‘Dat vind ik leuk’, zeg ik eerlijk. {tekst gaat verder na afbeelding}

Een paar weken later zie ik haar terug in de winkel. Ze komt met een vriendin die al langer weet welk kleurtype ze is. ‘Nou Dorris, wat je vertelde, het is allemaal waar. Ik krijg zoveel complimenten van collega’s over mijn kleding en over hoe ik eruitzie. En ik zag op je Facebookpagina een mooie groene trui. Is die er toevallig nog in mijn maat?’ Ik schiet in de lach als ik haar blije en enthousiaste verschijning zie. Gelukkig is de trui er nog in haar maat. Ze zoekt en vind nog wat items die ze meeneemt. ‘Dit vestje doe ik meteen maar aan, want deze die ik vanochtend snel uit de kast pakte, klopt toch niet helemaal qua kleur.’ Stralend vertrekt ze niet veel later met haar vriendin naar een koffieadresje in de stad. Ik ben blij voor ze. Elke dag beginnen met een kledingstuk dat bij je past, dat maakt het leven zoveel leuker.


Graag gedaan!


Dorris

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page