top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

De vriendin die de doorslag gaf...

Wat gebeurt er allemaal bij Dorris&Co?

De dame over wie ik deze blog schrijf, ken ik al een paar jaar. Ze woont in de buurt van de winkel en ze loopt vaak even langs. Dan ziet ze vaak een leuk artikel in de etalage en dan komt ze even binnen. Ooit bood ik haar een kleuranalyse aan. Daar had ze geen zin in.

‘Ik koop gewoon wat leuk en mooi vind.’ En dat is ook helemaal goed. Het is een gezellige dame, zo af en toe hoor ik haar wel eens mopperen dat er kledingstukken zijn die ze niet draagt of niet kan combineren. Terwijl ik een lentedame in de winkel helpt, komt ze weer eens binnenwaaien. Geheel onverwachts blijken de dames elkaar te kennen. Er begint een interessant gesprek. ‘Ik kan me niet voorstellen dat je niet wilt weten welk kleurtype je bent. Ik ben er zo blij mee, en ik draag alles uit mijn kast.’ Terwijl ik achter koffie en thee maak hoor ik hoe overtuigend de lentedame is. Ik moet er om lachen. Zover zou ik zelf niet gaan, maar ze kennen elkaar blijkbaar heel goed. Na de thee is de dame overtuigd. ‘Binnenkort kom ik een afspraak maken.’ Ik ben benieuwd of ze dat ook daadwerkelijk gaat doen. En inderdaad, een paar weken later is ze terug in mijn winkel om de kleuranalyse te doen. Dit vind ik superleuk want nu krijg ik de kans om haar ook te laten stralen. ‘Ze komt vol goede moed binnen en we beginnen. ‘De lentedoeken staan je echt het allermooist’, zeg ik voorzichtig. De heldere kleuren laten haar ogen prachtig uitkomen. In combinatie met haar figuurlijn zoeken ik een prachtige set uit. Er zijn nog heel veel meer items die haar mooi staan. ‘Ik voel me hier zo goed in, pas nu begrijp ik het enthousiasme over een kleuranalyse.’ Een dag later is ze weer terug, nu met een paar items uit haar kast waar ik haar mee kan helpen. Gecombineerd met andere kledingstukken kan ze deze nu ook prima dragen. ‘Ik wilde maar dat ik eerder had geluisterd’. Ik begrijp dat wel. ‘Het belangrijkste is dat je de stap nam en dat je weet hoe waardevol het nu voor je is. En je hebt er de rest van je leven plezier van.’


Graag gedaan.

Liefs,

Dorris


59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page