top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

Een kleurenkaart is voor altijd

Het is druk in de winkel maar ze staat geduldig bij de toonbank te wachten. Tussen twee klanten door maak ik tijd voor haar. ‘Ik wil graag een kleuranalyse boeken’, en we plannen samen en afspraak. Als ze komt en we met de doeken aan de slag gaan vertelt ze dat ze de afgelopen twee jaar bij haar ouders woonde vanwege de coronapandemie. Nu deze voorbij is woont ze weer op haarzelf. Omdat haar ouders binnenkort veertig jaar getrouwd zijn, wil ze nu een kleuranalyse doen. En terwijl we verder kletsen zien we dat de lentedoeken haar steeds het mooist maken. ‘Het is zo mooi om te zien hoe deze kleren me helemaal laten stralen’, zegt ze blij. En ze heeft gelijk. In de winkel kijk ik goed naar haar figuur. Na enige uitleg bied ik haar een paar items aan. Als ze deze past ziet ze meteen wat ze met haar figuur doen. ‘Ik zie er nu veel slanker, vlotter en modieuzer uit.’

Ze rekent alle items met plezier af en ik wens haar veel plezier met het dragen van al die leuke items.

Een week later is ze weer in de winkel. ‘Er was een top die ik niet uit mijn hoofd kreeg, is die er nog? En ik wil toch ook graag een kleurkaart kopen.’ De kleurkaart is gemaakt van echte gekleurde stofjes en daarom ook best prijzig. ‘Ik twijfel nu, of ik de top neem of de kleurkaart.’ Een andere dame in de winkel kocht de kleurkaart een paar weken geleden. ‘Het is een investering, maar wel een voor je hele leven. Een waardevol bezit en het voorkomt miskopen.’ Dat geeft de doorslag. ‘Dan kies ik vandaag voor de kleurkaart, dan kan ik met de kaart altijd de juiste kleuren kiezen.’

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.


Graag gedaan.

Liefs, Dorris

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page