top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

Shoppende zussen met een zachte G

Als ze me belt hoor ik haar zachte g en ik weet meteen wie ik aan de telefoon heb. ‘Kan ik een kleurafspraak boeken voor mijn zus’, vraagt ze. ‘Natuurlijk kan dat’. Ik bedenk me dat het toch bijzonder is dat dames uit Nijmegen mijn winkel weten te vinden.


De zussen zijn er in de ochtend al vroeg na een lange treinreis uit het zuiden. Na de koffie beginnen we met de zus die voor de kleuranalyse komt. Terwijl we zien hoe de lentedoeken haar laten stralen is zus nummer drie ook onderweg met de trein. Via de telefoon sturen de zussen foto’s naar elkaar, zo kan ze toch meekijken. Na de kleuranalyse kleden we de ‘lentezus’ aan. Ze wil graag een jurk maar mijn handen glijden naar een mooie broek met leuke tops erbij. Dat moet ik even uitleggen. ‘Je hebt een atletische figuurlijn en er zijn items die je mooier staan dan andere, zoals deze broek.’ Ze past de broek en op het moment dat de paskamer uit komt verschijnt de iets verlate zus in de winkel. ‘Wat staat die broek je mooi’, zegt ze spontaan. ‘Dat zou je veel vaker moeten dragen.’ De jurk is even vergeten maar ik besluit om haar later een jurk te laten zien die ze goed kan dragen.


(tekst gaat verder onder de foto)

Het wordt een dolle ochtend in de winkel. Er wordt veel gepast, bewonderd en meegenomen. Bij het afrekenen vertel ik de zus van de kleuranalyse wat het totaalbedrag wordt. ‘Dat is best veel, zo veel geef ik nooit in een keer uit aan kleding.’ Dat hoor ik vaker. Meestal worden er losse kledingitems gekocht. De andere zus schiet me te hulp. ‘Neem nu het spijkerjasje dat je vorige week kocht. Nu vind je er hier een die op je figuurlijn past en wil je ‘m al bijna niet meer uit doen. En je hebt allemaal items waar je je heel blij in voelt, je krijgt straks zoveel complimenten. En Nijmegen is een eind weg, we zijn volgende week niet meteen terug.’ De zus is overtuigd. ‘Je hebt helemaal gelijk, het vorige spijkerjasje was echt zonde van mijn geld.’ Ze neemt alle items mee. Na de gezellige ochtend en de leuke passessies gaan ze samen lunchen en ik laat ze uit. ‘Dankjewel voor al je adviezen’, krijg ik in het voorbijgaan nog mee.


Graag gedaan!

Liefs, Dorris

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page