top of page
Zoeken
  • karinrozeboom

Vriendinnen in de winkel

De kleuranalyse van deze twee dames is zo gezellig, dat we helemaal de tijd vergeten. Het is al over tienen als ik me bedenk dat de winkel open moet. Ik snel de winkel door naar de deur en op de terugweg naar de paskamers neem ik een trui en een broek mee. ‘Deze staan heel mooi op je figuurlijn’, zeg ik tegen de dame die een prachtig zomertype is. ‘Ik schrik toch een beetje van deze blauwe wijde trui’, zegt ze als ze uit de paskamer komt. ‘Dat begrijp ik wel. Je eigen trui was rechter en zat meer aangesloten, maar dat kleedt niet altijd beter af.’ Om haar het verschil te laten zien vraag ik haar of ze haar eigen trui nog een keer aan wil trekken. Dat doet ze en niet veel later staat ze weer voor de spiegel. ‘Inderdaad, nu zie ik er veel voller uit’, zegt ze tot haar eigen verbazing. Ze past nog een paar items. ‘En toch vind ik van alle truien de blauwe trui die je als eerste paste het allermooist’, zegt haar vriendin. De wijde blauwe trui gaat mee naar huis.

De vriendin heeft een langer postuur met mooie rondingen en is een lentetype. ‘Mijn haren zijn nu wat te donker voor me, maar dat komt door de lockdowntijd.’


Dat begrijpen we meteen. Ik geef haar een mooie trui met bijpassende sjaal. Enthousiast komt ze de paskamer uit. ‘Wat staat dit leuk’. Aarzelend past ze er ook een broek bij. ‘Deze broek zit heerlijk’, zegt ze verrast en oprecht blij besluit ze de set mee naar huis te nemen. Omdat de winkel inmiddels open is zijn er meer klanten binnengekomen. Ze vangen onze gesprekken over kleuren en figuurlijnen op en het wordt een heel gezellig ochtend zo.

Twee weken later krijg ik ineens een telefoontje van een dame die graag een kleuranalyse wil boeken. We maken een afspraak. ‘Twee weken geleden zijn twee collega’s, vriendinnen van elkaar, bij jou in de winkel geweest. Ze waren zo blij met hun aankopen.’ Opeens herinner ik me weer die drukke ochtend met de twee vriendinnen. ‘Mag ik nog een collega meenemen?’, vraagt de dame aan de telefoon. Natuurlijk mag dat. Ben ik benieuwd of we het inderdaad dezelfde dames zijn.


Graag gedaan.

Liefs Dorris


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page